Nyheter

maj 29, 2019

Phoniro och Posifon startar samarbete och förstärker erbjudandet inom välfärdsteknik

Phoniro, ett företag inom ASSA ABLOY, stärker nu sitt erbjudande inom trygghetslarm med Posifons olika lösningar för GPS-larm och mobila trygghetslarm. Posifon, som leder utvecklingen av trygghetslarm som även fungerar… Fortsätt läsa »

maj 20, 2019

Med forskare skapar vi ny träningsmiljö för omsorgspersonal

Posifon har tillsammans med Högskolan i Skövde, SPF och fem kommuner blivit beviljade forskningsfinansiering inom ett nytt viktigt område, kvalitetssäkring av mobila trygghetslarm. Projektet syftar till att utveckla en tränings-… Fortsätt läsa »

Med IBIC skapas nya problem

Vid vår nationella Workshopen för E-ledsagning i februari, framkom i diskussionen att IBIC och förfrågningsunderlag många gånger är kontraproduktiva för såväl utvecklingen av omsorgens kvalitet som införandet av välfärdsteknik. Kommunerna… Fortsätt läsa »

Du har väl inte missat att Posifon bjuder in sina kunder till Vitalis?

Det är viktigt, roligt och inspirerande att ta del av nyheter och förkovra sig i vad som händer och sker. Därför vill vi på Posifon välkomna alla våra kunder till… Fortsätt läsa »

Kommande produkt -MiniFinder Nano

Utvecklingen går snabbt gällande GPS-larm och vi har mycket på gång. Under sommaren kommer vi att lansera ett nytt GPS-larm. En ny väldesignad produkt som kan bäras både som en… Fortsätt läsa »

mars 7, 2019

Världens första workshop om E-ledsagning

Den 5:e februari samlades över 30 personer från 10 kommuner samt viktiga beslutsfattare tillsammans med oss från Posifon för att gemensamt diskutera förutsättningarna att använda tjänsten GPS-larm som mobila trygghetslarm… Fortsätt läsa »

Så blev kommunernas svar på Socialstyrelsens kritik

Under MVTe:s konferensprogram presenterades och diskuterade Socialstyrelsens rapport ”Välfärdsteknik – En studie av användningen av trygghetskameror och GPS-larm i 12 kommuner”. En viktig och bra rapport som på ett mycket… Fortsätt läsa »

Stark tillökning på Posifon

IT-tekniken tar allt större plats i våra liv och med våra tjänster kan den till och med rädda liv. Vi är därför mycket glada över att presentera vårt senaste tillskott… Fortsätt läsa »

IBIC, välfärdsteknik, förfrågningsunderlag, goda ambitioner och pannkaka!

Under den nationella workshopen för E-ledsagning delades många kloka tankar och funderingar. En av flera tankar var hur vi kan nyttja IBIC strukturen för att bevilja GPS-larm, såväl passiva lokaliseringslarm… Fortsätt läsa »

januari 15, 2019

KOMMUNERNAS SVAR PÅ SOCIALSTYRELSENS RAPPORT OM GPS-LARM OCH TRYGGHETSKAMEROR

Seminarium på MVTe.  I november presenterade Socialstyrelsen sin rapport ”Välfärdsteknik – En studie av användningen av trygghetskameror och GPS-larm i 12 kommuner”. I rapporten ställde Socialstyrelsen sig positiv till användandet… Fortsätt läsa »

Kategorier

Arkiv