Kalmar kommun har precis upphandlat och skrivit avtal om ett stort införande av GPS-larm. Posifon är leverantören och första beställningen kommer vara på 35 enheter. Men de har målsättningen att det ska bli många fler. Detta gläder oss mycket då Kalmar varit kund till oss sedan 2011, då de deltog i en forskningsstudie ihop med oss. Kommunen tog sedan beslut om att ha en extern larmcentral för samtliga trygghetslarm när de digitaliserade trygghetslarmen och valde en annan leverantör under några år. Efter utvärdering av detta har de nu valt att bygga upp egen larmcentral i kommunen och flytta hem larmmottagningen. De har också valt att hålla isär och upphandla stationära och mobila trygghetslarm var för sig. Detta då tjänsterna kräver olika systemstöd och rutiner. I upphandlingen ställde de tydliga krav på IT-säkerhet och att kunna individanpassa tjänsterna med flera olika GPS-larm. Med PosifonCare kommer Kalmar Kommun att kunna skapa sina egna lokala rutiner samt ta stöd av det utvecklingsarbete de var med och la grunden till. Kalmar får nu en kvalitetssäkrad larmkedja från brukare till larmcentral och tillbaka till brukaren.

Vårt samarbete med Kalmar kommun innebär att vi kommer integrera våra tjänster med den larmcentralsmjukvara som SOS Alarm använder på sina larmcentraler. Vi siktar också på att utveckla tjänster ihop med Phoniro, som är stor leverantör till kommunen. Framförallt ser vi fram emot att kunna erbjuda våra frihetsskapande tjänster till ännu fler.

Kontakta gärna enhetschef Anders Hagstedt i Kalmar kommun för att få veta mer om deras satsning och upphandling. Vi svarar gärna på era funderingar om kopplingarna till SOS Alarm och samarbetet med Phoniro. Kontakta oss enkelt via vår kontaktsida.