Vi är glada att presentera vår nya och förbättrade hemsida. Testa den och dela med dig av dina åsikter. Din feedback är värdefull för oss! Besök nya hemsidan här

Nu utökar Posifon sitt sortiment och lanserar ett prisbelönt GPS-larm, produkten Posifon GPS Smartsole. GPS Smartsole är ett patenterat trygghetslarm i form av en sula som placeras i användarens sko.

Med GPS Smartsole kan användaren vara aktiv och självständig på ett tryggt sätt.
GPS-enheten i larmet aktiveras när användaren rör på sig och skulle denne gå utanför sitt trygghetsområde skickas ett meddelande till utvalda anhöriga. Familj eller betrodd personal kan med hjälp av larmet även lokalisera vart användaren befinner sig. För att garantera tryggheten i larmet är GPS Smartsole vattentålig och alltid påslagen med energisparläge för lång batteritid.

– Det här är en bra lösning för att kunna erbjuda en lokaliseringsfunktion utan att användaren behöver bära en synlig larmknapp på armen eller runt halsen. Vi har tagit hänsyn till de etiska aspekterna och ser att fördelarna överväger nackdelarna. Responsen vi har fått från användare och närstående har också varit positiv, säger Henrik Essunger, vd på Posifon AB.

Tekniken som används i GPS Smartsole har uppmärksammats vid ett flertal tillfällen och stod nu senaste på prispallen tillsammans med varumärken som Microsoft och Samsung i prestigefyllda ”CTIA Emerging Technology Awards” i USA. Den avancerade tekniken är noggrant inkapslad i sulan vilket gör GPS Smartsole till en tålig och säker produkt.