Posifon AB, som är marknadsledande inom GPS-baserade trygghetslarm, lanserar nu GPS-larmet Keruve. Keruve är ett diskret trygghetslarm som användaren bär runt handleden i form av ett armbandsur. Målgruppen är personer med exempelvis Alzheimers eller annan demenssjukdom, yngre vuxna och barn med autism, och ensamarbetare och andra som ofta befinner sig i skog och mark.

– Det som är unikt med Keruve är att urverket är utbytbart så GPS-larmet går att använda tillsammans med favoritklockan, säger Henrik Essunger, vd på Posifon.

keruve-locator-utanKeruves är ytterligare en produkt i sortimentet som ökar användarens trygghet och självständighet. Larmet levereras i form av ett armbandsur där GPS-enheten är inkapslad i armbandet.
– Behåll favoritklockan och byt bara armband för att få ett larm som fungerar lika bra ute som inne. Enheten ska inte uppfattas som en främmande klump på armen, säger Henrik Essunger, vd på posifon.

Keruves funktionalitet gör larmet både personligt och pålitligt. Användaren kan bära GPS-enheten runt handleden men finns även så att det kan bäras i bältet, väskan eller i fickan. Det är byggt för att vara mycket enkelt att använda. När användaren passerar ut ur ett bestämt trygghetsområde skickas ett meddelande till utvalda anhöriga. Det går även att söka efter användaren bland annat genom en enkel anhörigenhet.

– Anhörigenheten har bara två knappar och visar med ett knapptryck var användaren befinner sig och är ett mycket bra alternativ för den mindre datorvana familjen, säger Henrik Essunger.

Keruve är vattentätt och stöttåligt och har en batterikapacitet på minst tre dagar. Det laddas upp genom en medföljande sladd och kan användas dygnet runt.

– Med Keruve går det att enkelt ändra och skräddarsy funktionaliteten för att på bästa sätt passa varje användare och på så sätt öka tryggheten, säger Henrik Essunger.

Nyligen lanserade Posifon också nya produkten Posifon GPS Smartsole. Prisbelönta GPS Smartsole är en sula och ett patenterat GPS-larm som placeras i skorna och som aktiveras när användaren rör på sig.

 För ytterligare information kontakta:

Henrik Essunger, vd Posifon AB, tfn: 070-308 09 54, e-post: henrik.essunger@posifon.se

Lars Sjögrell, pressansvarig, tfn: 070-269 53 00, e-post: lars.sjogrell@perspective.se