sula_2Posifon AB, som är marknadsledande i Sverige inom GPS-baserade mobila trygghetslarm, utökar nu sitt sortiment av GPS-larm och lanserar nya produkten Posifon GPS Smartsole.
Prisbelönta GPS Smartsole är en GPS som bärs i skon och aktiveras när användaren rör på sig. Målgruppen är personer med exempelvis Alzheimers eller annan demenssjukdom, yngre vuxna och barn med autism, och ensamarbetare och andra som ofta befinner sig i skog och mark.

Med GPS Smartsole kan anhöriga eller betrodd personal lokalisera användaren och ett meddelande skickas om användaren rör sig utanför ett förbestämt trygghetsområde.

– Det här är en lösning som gör det möjligt att på ett smidigt sätt erbjuda en lokaliseringsfunktion utan att den aktive personen behöver bära en synlig larmknapp eller GPS-enhet runt armen eller halsen. Vi har beaktat de etiska aspekterna och ser att fördelarna överväger nackdelarna. Responsen från användare och närstående har varit positiv, säger Henrik Essunger, vd på Posifon AB.

Posifon har sedan starten 2008 präglats av forskning och innovativ positioneringsteknik som har uppmärksammats genom åren. Just GPS Smartsole har tidigare stått som utställningsobjekt på Tekniska museet i Stockholm, då inbyggd i en sko. Lösningen med sula är idag nominerad i prestigefyllda ”CTIA Emerging Technology Awards 2015” i USA.

Eftersom detta är en GPS som bärs i skon så gör det GPS Smartsole till en väldigt tålig produkt eftersom all teknik är inkapslad i sulan. Den är alltid påslagen med energisparläge för lång batteritid och laddning sker trådlöst genom att sulan placeras på laddaren.
– Det gör att man kan känna sig trygg med att larmet fungerar när man behöver det, säger Henrik Essunger.

För ytterligare information och produkttest kontakta:
Henrik Essunger, vd Posifon AB, tfn 070-308 09 54, e-post: henrik.essunger@posifon.se
Lars Sjögrell, pressansvarig, tfn 070-269 53 00, e-post: lars.sjogrell@perspective.se
www.posifon.se