Vi är glada att presentera vår nya och förbättrade hemsida. Testa den och dela med dig av dina åsikter. Din feedback är värdefull för oss! Besök nya hemsidan här

Gruppboendet Distansgatan 7 i Borås, blev av Sveriges Pensionärers Riksförbund utsett till “2010 års äldreboende” och har fått beröm från bland andra Fredrik Reinfeldt för sitt arbete med att låta sina boende leva så fritt som möjligt. För två år sedan började man använda mobila larm från Posifon.

– Hos oss ska man kunna fortsätta att leva sitt liv. Många av våra boende tycker om att vara ute och promenera och Posifon skapar trygghet för såväl brukare, personal som anhöriga, säger Erika Lörinczy, enhetschef på Distansgatan 7. På äldreboendet arbetar man aktivt med att skapa ett familjärt hem och med att behålla det friska hos de boende med aktiviteter som sång, mannekänguppvisning och morgongymnastik, för att ta några exempel.

Upplåsta dörrar
Personalen på Distansgatan 7 arbetar för att de boende ska kunna vara så fria som det bara går.
– Vi har upplåsta dörrar där man kan gå ut och in. Det behövs hjälpmedel för att skapa trygghet, säger Erika Lörinczy. I de fall som någon av de boende har gett sig ut på egen hand har personalen enkelt kunnat söka och lokalisera personen på en datorskärm.

– Vi har arbetat intensivt med att utveckla en produkt som möjliggör ett självständigt liv och höjer livskvaliteten för användare, vårdpersonal och närstående. Posifon ökar tryggheten och säkerheten för personer i alla åldrar och särskilt roligt är det att se fördelarna för äldreboenden som Distansgatan, där man kunnat öppna dörrarna, säger Henrik Essunger, vd för Posifon.

Distansgatan 7 blir TV-serie
Personalen på Distansgatan 7 arbetar aktivt med att ta tillvara på de äldres drömmar. Bland annat har en av de boende fått möjlighet att spela in en skiva och en äldre dam har fått pröva på att flyga med ett sportplan.

Under en tid har TV4 filmat på Distansgatan 7. Serien ”Borås Superstars” har premiär 28 mars och kommer att skildra värmen och gemenskapen på gruppboendet.