Det glädjer oss att allt fler kommuner köper och är intresserade av vad Medido kan möjliggöra i form av självständighet, kvalitetssäkring och naturligtvis arbetsmiljö. Medido är världens mest använda medicinförmedlare för dosdispenserad medicin.

Vi lanserade Medido på allvar förra året och ser att utvecklingen är mycket positiv. Vi tror på samma utveckling under 2019 som det varit i vårt grannland Norge där mer än 70 kommuner använder Medido och ca 100 kommuner har upphandlat tjänsterna och förbereder införande. Kommunerna använder tjänsten ihop med Posifon Prevent, på samma sätt i Norge som i Sverige. Med Posifon Prevent möjliggörs ett helhetsgrepp då Medido kan kombineras med Careousel GSM samt de uppföljnings- och kommunikationsmöjligheter som Posifon Prevent möjliggör. Oslo kommun är en av de kommuner som använder Medido i stor skala. De hade i november 342 stycken aktiva Medido enheter samt använder även 92 stycken Careousel enheter. Vi ger er gärna kontaktuppgifter till ansvariga i Oslo kommun, så att ni kan ta kontakt med dem.

På följande länk kan ni se en holländsk film som belyser hur enkelt och tryggt medarbetare och brukare upplever det att använda Medido. Använd gärna svensk undertext tills dessa att vi blivit egna filmstjärnor framöver. https://www.youtube.com/watch?v=HaclvVFmUwM

Medido är kompatibel med läkemedel från Svensk Dos AB, Apotekstjänst AB och Apoteket AB vilket innebär att alla Sveriges kommuner nu kan använda Medido.

Vill ni veta mer? Kontakta Anna-Lena på telefon 0709 410 399. Anna-Lena kommer även finnas på MVTe, ta tillfället och boka in en visning där!