Vi är glada att presentera vår nya och förbättrade hemsida. Testa den och dela med dig av dina åsikter. Din feedback är värdefull för oss! Besök nya hemsidan här

PRESSMEDDELANDE 

Att: Nyhetschefen

 

Göteborg 2011-05-24
Ökad trygghet för familjen Lunell med trygghetsmobil från Posifon  

”Ett fantastiskt hjälpmedel som

har förbättrat vår familjesituation”

Posifon är ett bolag som erbjuder mobila personlarm med internetbaserade larmtjänster som ökar tryggheten för många olika grupper, exempelvis äldre, dementa och yngre med speciella behov. Med Posifon trygghetsmobil kan man enkelt larma, positionera och kommunicera med sina närstående eller vårdtagare och vårdgivare – när som helst, var som helst.
– När vår son har larmet på sig kan både jag och min man känna oss trygga och ge honom frihet att få vara ute och leka, säger Maria Lunell, mamma till Leo, som har Downs syndrom.
 

Leo är sju år. Liksom många andra med Downs syndrom är han rymningsbenägen och har svårt att uttrycka var han befinner sig och var han bor. 

– Vi har känt oss väldigt otrygga, särskilt då vi bor nära ett vattendrag. Förr kunde vi hitta Leo med fötterna i vattnet. Men tack vare Posifons trygghetsmobil har vår familjesituation förenklats väsentligt, säger Maria Lunell.

 

Larmenheten, som Posifon har utvecklat har användaren på sig som ett armbandsur eller runt halsen. Med enkla knapptryck kan man larma, ringa och prata med anhöriga eller vårdpersonal. Familj och vårdpersonal kan också enkelt lokalisera användaren via sina smartphones eller via datorn. Här finns också möjlighet att förutbestämma ett tryggt område som det är ok att befinna sig inom. Så fort användaren ger sig utanför detta trygghetsområde larmas familj eller vårdpersonal.

– Vi har arbetat intensivt med att utveckla en produkt som möjliggör ett självständigt liv och höjer livskvaliteten för både användare och närstående. Många människor har behov av extra trygghet och Posifon ger stöd till alla oavsett hälsotillstånd, säger Henrik Essunger, vd på Posifon AB.

 

Maria Lunell arbetar som medicinteknisk ingenjör på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Genom en kollega kom hon i kontakt med Posifon, vilket ledde till att man genomförde en förstudie på Medicinsk Teknik vid Karolinska Universitetssjukhuset, där hennes familj fick vara pilotfall. Genom erfarenheterna från studien såg Maria snabbt fördelarna med en trygghetsmobil som hade GSM, GPS och larmfunktion.

– Med Posifon har vi vågat ge Leo frihet och därmed har han också vuxit som människa. I vårt fall kan det handla om liv eller död. Många människor, bland andra min son, saknar förmåga att förstå vad som är farligt och då är det fantastiskt med ett trygghetslarm som gör att de snabbt kan få hjälp, säger Maria Lunell.

 

Med en enkel knapptryckning kan användaren meddela sitt nödläge och ringa till anhöriga eller vårdpersonal, som får reda på aktuell position för den saknade. Posifon kan också larma om användaren beger sig utanför ett valt trygghetsområde. 

 

För ytterligare information kontakta: 

Henrik Essunger, vd Posifon AB, tfn, 0706-02 88 80, alt. henrik.essunger@posifon.se

www.posifon.se

Presskontakt, Linnea Jansson, tfn, 031-701 33 35