Om Medido 3.0


Rätt medicin i rätt tid!

Medido 3.0 tillhör en ny generation smarta medicinpåminnare med en grundfunktion som är lika enkel som genial. När det är dags att ta medicin påminner Medido via ljud, ljus och tal. Medicin ligger säkert förvarad i enheten och blir tillgänglig genom ett enkelt knapptryck. Knapptrycket bekräftar att användaren har uppmärksammat medicintillfället. Medido 3.0 är liten, behändig och har en enkel snygg design som smälter in i inredningen utan att ge ett stigmatiserande intryck.

Med Medido kan behörig person mata ut dospåsar på distans om behov finns. Utmatningen registreras i verksamhetssystemet Posifon Prevent och kan följas upp för att kvalitetssäkra medicinprocessen. Avvikelser kan därmed undvikas via direktuppföljning.
I displayen kan valda meddelanden visas för att påminna om olika saker. Det kan vara att ta en medicin som inte kommer i medicinrullen eller komma ihåg att dricka ett glas vatten. Medido fungerar väl med dosrullarna från alla svenska dosapotek.

 

Medido 3.0 är användarvänlig, flexibel samt har flera smarta och viktiga egenskaper:

 

Posifon Prevent

Posifon Prevent är ett enkelt uppföljning- och kommunikationsverktyg för medicinpåminnare. Via systemet kommuniceras larm till valda larmmottagare, för att undvika en avvikelse. Via systemet kan man även styra och individanpassa när dostillfällen ska ske. Genom en individuellt skapad medicinplan som anpassas till den enskildes levnadsmönster, så skapas frihet till självbestämmande samtidigt som det minimerar risken för missade medicinintag. Kanske önskas sovmorgon på helgen eller torsdagens aktiviteter gör att medicinen just den dagen måste senare eller tidigareläggas, då löser Posifon Prevent det. Sker en avvikelse registreras och hanteras detta enkelt i Posifon Prevent.

Inställningar i Posifon Prevent kan göras i såväl dator, surfplatta som i mobiltelefonen.

Teknisk specifikation

Storlek: 220 x 280 x 140mm
Vikt: 2,1kg
Batteritid: Mer än 24 timmar
Nätverk: 4g (Fallback mot 3G – och 2g)

 

Se Medido in action

Se enheten och dess placering i hemmet på film.