Medido


Om Medido 3.0


 

Rätt medicin i rätt tid!

Medido 3.0 tillhör en ny generation smarta medicinpåminnare med en grundfunktion som är lika enkel som genial. När det är dags att ta medicin påminner Medido via ljud, ljus och tal. Medicin ligger säkert förvarad i enheten och blir tillgänglig genom ett enkelt knapptryck. Knapptrycket bekräftar att användaren har uppmärksammat medicintillfället. Medido 3.0 är liten, behändig och har en enkel snygg design som smälter in i inredningen utan att ge ett stigmatiserande intryck.

I displayen kan valda meddelanden visas för att påminna om olika saker. Det kan vara att ta en medicin som inte kommer i medicinrullen eller komma ihåg att dricka ett glas vatten. Medido fungerar väl med dosrullarna från alla svenska dosapotek.

Medido 3.0 är användarvänlig, flexibel samt har flera smarta och viktiga egenskaper:

  • flexibla inställningar utifrån användarens behov och önskemål
  • tydlig display och endast en knapp
  • enkel att ta med, väger endast 2,1 kg
  • batteridrift (inställningar sparas vid strömavbrott)
  • elektroniskt lås 
  • uppkopplad via 4G nätet och går över till 3G eller 2G om den tappar kontakten
  • tydlig driftövervakning

 

PosifonCare

PosifonCare är ett enkelt uppföljning- och kommunikationsverktyg för olika typer av välfärdsteknik. Via systemet kommuniceras larm till valda larmmottagare, för att undvika en avvikelse. Genom en individuellt skapad medicinplan som anpassas till den enskildes levnadsmönster, så skapas frihet till självbestämmande samtidigt som det minimerar risken för missade medicinintag. Kanske önskas sovmorgon på helgen eller torsdagens aktiviteter gör att medicinen just den dagen måste senare eller tidigareläggas, då löser Medido det. 

 

Teknisk specifikation

Storlek: 220 x 280 x 140mm
Vikt: 2,1kg
Batteritid: Mer än 24 timmar
Nätverk: 4g (Fallback mot 3G – och 2g)

Se Medido in action

Se enheten och dess placering i hemmet på film.