På drygt en månad har Posifon fått hälften av Sveriges alla hjälpmedelscentraler som kunder. Med detta i ryggen kommer Posifon lansera flera nyheter på MVTe-mässan i Kista den 3-4 februari.

Nya Keruve Pro

Posifons GPS-larm Keruve har snabbt blivit mycket omtyckt bland sina användare. Nu har vi glädjen att presentera en ny medlem i produktsortimentet, Keruve Pro, som erbjuder ännu fler möjligheter. Keruve Pro har integrerat ett bluetoothlarm för att kunna meddela när bäraren gått ut från hemmet. Den erbjuder fler möjligheter att övervaka enhetens status och finns att få med ett läderarmband för ökad komfort. Positionering sker antingen via vår speciella anhörigplatta, en app i mobiltelefonen eller en webbaserad larmportal.

Precis som tidigare går det att använda Posifon Keruve tillsammans med favoriturverket. Behåll klockan och byt armband. Dessutom ingår ett elegant urverk med detta GPS-larm för den som inte har en klocka sedan tidigare. Eller varför inte fästa enheten i kläderna eller en väska i bältet.

Smartare än dörrlarm

Även Posifons GPS-larm, GPS SmartSole, får tillökning med en systerprodukt. På mässan lanserar vi en ny modell, BLE Smartsole. Den nya sulan innehåller en bluetooth-enhet som skickar ett meddelande när signal mellan sulan och basenheten i hemmet bryts eller blir för svag. Funktionen går att ställa in genom att uppge vid vilken signalstyrka enheten skall skicka iväg meddelandet. Detta ger möjlighet att flexibelt anpassa vid vilket avstånd från hemmet som meddelandet ska skickas.

Dessutom kan den ställas in så att ett meddelande skickas om inte personen återigen har fått kontakt med basenheten inom ett specifikt antal minuter. Det går bra att bara köpa BLE Smartsole men den lätt att kombinera och integrera med andra produkter.

Posifon Prevent

Medicindosetten och påminnaren Careousel är en smidig och lättanvänd produkt som under många år har skapat stor nytta inte bara i Sverige. Med GSM-uppkoppling och systemet Posifon Prevent tar vi den från att vara en medicinpåminnare till en att bli en välfärdsteknologi och ett viktigt stöd vid vård på distans. Detta resulterar i ökad frihet för användaren, minskad risk för över- och undermedicinering och oro för anhöriga samt minskad tidsåtgång för vårdgivare

Utvecklingssamverkan

Posifon medverkar och är med och driver två viktiga forsknings- och utvecklingsprojekt under året. Dessa kommer skapa möjlighet för ett bredd införande och ett utökat användande av GPS-larm. Mer information om dessa kommer under våren men kontakta oss gärna redan nu för att få veta mer.