Vi är glada att nu kunna erbjuda ytterligare modeller av GPS-larm som kommer att öka möjligheten att individanpassa tjänsterna för dem som önskar ett GPS-larm.

Posifon Navy

Posifon Navy – ett mobilt trygghetslarm inbyggt i klockan

Den första nyheten är GPS-larmet, som vi kallar Posifon Navy. Detta har synts på marknaden sedan tidigare och blir nu tillgänglig i PosifonCare. De första enheterna säljs under närmsta veckorna. Den har en klocka med stor och tydlig urtavla. Inbyggt i klockans krona finns en larmknapp och det är bara början av alla dess funktioner. Posifon Navy kan vid larm ringa upp önskad mottagare. Det går även att ringa direkt till GPS-larmet och den kan svara automatiskt.

Med Posifon Navy introducerar vi två nya larmtyper, nämligen att brukaren lämnat samt är tillbaka i sin hemmazon, sin bostad. Hemmazon liknar en trygghetszon, vilket alla våra GPS-larm erbjuder, med skillnaden att Posifon Navy även kan presentera att brukaren är i sin bostad. På så sätt kan den användas som en variant av dörrlarm dvs att larm skickas först när brukaren lämnar hemmet. Givetvis så kan denna funktion även kombineras med vanlig trygghetszon i PosifonCare. Denna funktion möjliggör även att tillförlitliga positioner kan fås när brukaren är i sitt hem. Hemstationen är inbyggd i enhetens laddare och kan även kompletteras med fler för att signalen ska täcka hela huset eller fastigheten.

Posifon Nano

MiniFinder Nano – ett smart GPS-larm med flera fina färger

Vid årsskiftet lanserar vi MiniFinder Nano. Ett nyutvecklat GPS-larm av samma företag som utvecklat den populära MiniFinder Pico. Nano kommer kunna bäras antingen fäst i en halsrem eller som en klocka med en stor och tydlig larmknapp på enhetens framsida. Likt Posifon Navy så kan Nano ringa upp valda personer och det går även att ringa direkt till enheten. Nano är som namnet antyder en enhet i ett kompakt format men där alla viktiga funktioner finns inbyggda. Nano har som Posifon Navy inbyggd inomhuspositionering via bluetooth men även Wifi. Genom att använda båda dessa tekniker så kan Nano få tillförlitliga positioner i brukarens bostad men även om brukaren befinner sig inomhus i en butik eller restaurang.

Dessa två enheter kommer på ett bra sätt komplettera de larm vi redan integrerat i PosifonCare. Då enheterna möjliggör inomhuspositionering så ser vi att de kommer tillgodose en tydlig önskan från våra kunder. Nämligen att brukare ska kunna lokaliseras såväl inomhus som utomhus. Vi känner oss övertygade om att tillverkarna bakom dessa modeller har framtiden för sig och att vi med dessa enheterna kommer kunna flytta gränserna för det stöd vi kan få av tekniken.

Vi tar emot beställningar på båda larm redan nu, så kontakta oss om ni skulle vilja förboka ert exemplar.