Vi är glada att presentera vår nya och förbättrade hemsida. Testa den och dela med dig av dina åsikter. Din feedback är värdefull för oss! Besök nya hemsidan här

Hasse har Alzheimers sjukdom sedan nio år tillbaka. Ibland vandrar han iväg och då är hans fru Karin orolig att han inte ska bli hittad. Tack vare Posifon kan hon känna sig lugnare, det är ett enkelt hjälpmedel för Alzheimersjuka som ger trygghet för anhöriga.

För två somrar sedan, när Karin och Hasse var på landet i Lysekil, vaknade Karin klockan fyra på morgonen av att det knackade på dörren. Utanför stod en taxichaufför som hittat Hasse vandrande mitt på stora landsvägen i tofflor och pyjamas.
– Jag blev helt förskräckt. Då kände jag att jag måste göra något, säger Karin.

Är nöjd
Via en minnesmottagning blev de erbjudna att testa Posifons GPS-larm och idag har Hasse blivit hittad sju gånger tack vare larmet.
– Jag är mycket nöjd med Posifons GPS-larm, vi använder den både hemma och på landet i Lysekil.

Karin sprider ordet
Karin har flera gånger rekommenderat Posifons mobila trygghetslarm till andra, bland annat på anhörigträffar.
– Hasse kan ju inte använda mobilfunktionen, men den är ju väldigt bra till de som klarar av det. För oss är GPS-funktionen viktig. Larmet är ett bra hjälpmedel för Alzheimersjuka så att de kan behålla sin frihet, och det är en trygghet för anhöriga, säger Karin.

Tid att vänja sig
Ibland har Hasse tagit av sig larmet när han har burit det runt armen som en klocka. Nu får det istället hänga i tröjans hänge i nacken där det inte stör eller märks. Karin tycker att det vore bra att få ett larm av läkaren i ett så tidigt skede av sjukdomen som möjligt, helst direkt vid diagnosen.
– Man behöver tid för att vänja sig och förstå vilket bra hjälpmedel det är. Och det är bra om det inte blir under stress, utan gärna med lite humor.