Posifon Active är ett GPS-larm med en digital klocka och larmknapp. Designmässigt liknar Active ett aktivitetsarmband och den är vattentät så du kan duscha med den. GPS-enheten är mycket stilig, diskret och finns i två färger (svart och beige).

Smart

Active är utvecklat fokuserat på den aktive senioren och har larmknappen inbyggd i enhetens display. Genom att trycka lätt på enhetens ovansida blir den digitala klockan synbar, klickar man en gång till syns batterinivån. Trycker man i mer än 5 sek så initieras larmknappsfunktionen, som sedan har tvåvägs kommunikation. När larm aktiveras kan användaren få en tydlig respons genom både ljud och ljussignal att larmförloppet aktiverats.

Integritet

Posifon Active är tänkt att användas den aktive som inte vill riskera att bli övervakad av andra. Posifon Active är ett mobilt trygghetslarm som enbart förmedlar sin position när brukaren trycker på larmknappen. Behöver man funktioner som trygghetsområde eller möjlighet att spåra var brukaren befinner sig då är Active inte rätt larm.

Inomhuspositionering

Enheten har även Bluetooth och det går att köpa till små Bluetooth fyrar som kan fästes på valda ställen hemmet. När enheten har kontakt med dessa går den ner i sparläge, vilket  sparar batteri. Dessa bluetooth-fyrar behöver ingen separat strömkälla utan har inbyggt batteri som håller ungefär 3 år. Man kan placera flera bluetooth-fyrar i en och samma bostad för att täcka hela det stora hemmet.

PosifonCare

Posifon Active är integrerad och erbjuds tillsammans med vår portal PosifonCare, som är ett lättanvänt verksamhetssystem för GPS-larm. Alla funktioner och dess inställningar görs i portalen dit alla våra modeller av GPS-larm är integrerade och fungerar tillsammans på ett enkelt och effektivt sett. Alla inställningar kan göras på distans och förs över till enheten via mobilnätet. Systemet är byggt ihop med åtta aktiva kommuner med fokus att möjliggöra användande i stor skala, att kvalitetssäkra larmåtgärderna och att säkerställa att alla användare av våra GPS-larm får den hjälp de önskar och förtjänar. Tveka alltså inte att använda den enhet som passar bäst för det enskilda behovet.

Dokument

Snabbguide

Bruksanvising