Vilket GPS-larm vill du veta mer om?

Vi erbjuder möjlighet att testa, kontakta oss för mer information.

Posifon Active

Posifon Active - ett GPS-larm med en digital klocka och larmknapp.

Jag vill veta mer!

GPS Smartsole

GPS-larm i sulan skapar nya förutsättningar

Jag vill veta mer!

Keruve

Diskret GPS-larm placerat i klockarmbandet

Jag vill veta mer!

GeoSKeeper

Enkel mobiltelefon med GPS-larm ger flexibilitet

Jag vill veta mer!

Posifon Active

Posifon Active är ett GPS-larm med en digital klocka och larmknapp. Designmässigt liknar Active ett aktivitetsarmband och det är vattentät för både bad och dusch. GPS-enheten är mycket stilig, diskret och finns i två färger (svart och beige).

Smart

Active är utvecklat fokuserat på den aktive senioren och har larmknappen inbyggd i enhetens display. Genom att trycka lätt på enhetens ovansida blir den digitala klockan synbar, klickar man en gång till syns batterinivån. Trycker man i mer än 5 sek så initieras larmknappsfunktionen, som sedan har tvåvägs kommunikation. När larm aktiveras kan användaren få en tydlig respons genom både ljud och ljussignal att larmförloppet aktiverats.

Integritet

Posifon Active är tänkt att användas den aktive som inte vill riskera att bli övervakad av andra. Larmet förmedlar enbart sin position när användaren själv vill.

Inomhuspositionering

Enheten har även bluetooth och det går att köpa till små Bluetooth enheter som kan fästes på valda ställen hemmet. När enheten har kontakt med dessa går den ner i sparläge, vilket  sparar batteri. Dessa bluetooth enheter behöver ingen separat strömkälla utan har inbyggt batteri som håller ungefär 3 år. Man kan placera flera bluetooth enheter i en och samma bostad för att täcka hela det stora hemmet. Varje enhet kan programmeras med valbar text så larmar användare från vardagsrum så förmedlas denna informationen med larmet.

Specifikationer för Posifon Active

 • Storlek och vikt: 36 x 60 x 14 mm / 52 g.
 • Positionering via GPS och mobilnätet.
 • Programmerbara larmknapp
 • Kommunicerar via mobilnätet (GSM och GPRS).
 • Batteritid upp till 3 veckor.

Kommer snart.

Kommer snart.

Beställ en Posifon Active nu >>

GPS Smartsole

Posifon GPS Smartsole är ett GPS-larm som placeras i skorna. Det aktiveras när användaren rör på skon och meddelar anhöriga, personal eller en larmcentral om användaren passerar utanför ett förbestämt trygghetsområde. Sulan är ett diskret sett att tillhandahålla spårningsmöjligheter och underlättar för den som lätt glömmer, eller inte vill bära en telefon, en armbands- eller fickenhet.

Ett diskret GPS-larm

Med GPS-enheten i sulan bär brukaren inte något synligt larm som kan störa eller tas av. Används skorna så kommer den alltid vara med. Det enda som måste göras är att sätta i sulan i skon igen när den har laddats. Med Posifon Smartsole blir det enkelt att vara aktiv utan att det inkräktar på frihetskänslan.

Enkel

Posifon Smartsole är alltid påslagen, med energisparläge för lång batteritid. En varning skickas när batterinivån blir låg. Laddningen sker trådlöst, sulan placeras bara på laddaren. Vid inaktivitet går den i viloläge och så fort enheten förflyttas aktiveras den och återupptar lokalisering.

Innovativ

Posifon Smartsole är en innovativ lösning med all elektronik inkapslad i sulan. Den kan läsa av riktningsändringar och acceleration, och tar positioner vid rätt tillfällen. Enheten är
vattentät och gjord för att klara alla de miljöer som skor vanligtvis utsätts för.

Etik

Posifon är noga med de etiska aspekterna av att använda GPS-tekniken, se våra etiska riktlinjer. Om GPS SmartSole ska användas inom omsorgen av personer med demenssjukdom eller som stöd i vardagen för personer som av andra skäl har en försämrad beslutsförmåga så vill vi uppmana dig som omsorgsgivare att värdera effekterna av att personen inte självklart uppmärksammar att den har med sig en GPS-enhet. Enheter som bärs runt halsen eller runt handleden ger möjlighet till ett mer aktivt samtycke. Vi ser å andra sidan ingen skillnad jämfört med att bära ett GPS-larm i en väska, i fickan eller fastsatt på en nyckelknippa eller rullator. Enligt vår syn är det viktigaste att personen så länge som möjligt kan få leva ett självständigt och aktivt liv. Användningen av GPS-larm är många gånger det minsta ingreppet som kan göras för att säkerställa trygghet och frihet.

Dokumentation

Nedan finner du informationsblad om GPS-larmet GPS SmartSole.

Broschyr

Bruksanvisning

Snabbguide

Utprovningsdokument

Specifikationer för SmartSole

 • Finns för närvarande i storlekarna Medium (37-43) och Large (44-48). Small (32-38) levereras i 4e kvartalet i år.
 • Positionering via GPS.
 • Kommunicerar via mobilnätet (Quad-band GSM och GPRS).
 • Trådlös induktionsladdning, sulan tas ur skon och laddas på en medföljande ladd platta.
 • Startar automatiskt med rörelse.
 • Batterietid klarar upp till 3 veckor eller 16 timmars aktivitet. Promenerar du en till två timmar om dagen håller batteriet ungefär en till två veckor.
 • Batterisparfunktion som startar när enheten inte är i rörelse för bästa möjliga batteritid.
GPS SmartSoles laddare

Extra Laddare 490 kr

 

 

 

Laddare till GPS-larm

Under fliken Beställ hittar du aktuell prislista för såväl omsorgsgivare som privatperson. Vid frågor så får ni gärna höra av er till oss.

Samtliga Posifons tjänster säljs med abonnemang, eftersom de måste kunna kommunicera via mobilnätet. Smartsole använder abonnemang som skiljer sig från vanliga mobilabonnemang bland genom att de alltid använder det mobilnät som har bäst täckning, oavsett operatör.

Eftersom Smartsole är en enhet som slits hårt på grund av sin placering i skon har vi valt att inte använda en uthyrningsmodell. Det innebär att du köper enheten av oss, men det ingår självklart en vanlig tillverkningsgaranti som innebär att enheten byts ut om den skulle visa sig ha fabrikationsfel. Vi skickar alltid en ny enhet direkt vid reklamation för att säkerställa hög tillförlitlighet i våra tjänster.

Genom att ansluta dig till Posifons tjänster får du också del av support och uppgraderingar. I takt med att vi utvecklar tjänsten blir det möjligt för dig att enkelt ta del av nya funktioner utan att köpa ett helt nytt system (vissa kostnader kan tillkomma). Behöver du hjälp med de nuvarande tjänsterna eller inställningar av enheter finns supporten tillgänglig alla vardagar.

Beställ en GPS Smartsole nu >>

Keruve

Posifon Keruve ger möjlighet att behålla din gamla klocka men samtidigt ha ett GPS-larm runt handleden. Dina anhöriga kan söka dig eller får meddelande när du passerar ut ur en trygghetsområde. De anhöriga hanterar allt från en enkel specialanpassad anhörigenhet, eller från vår portal. Det finns även möjlighet att specialbeställa en Keruve klocka för att anpassa den efter dina behov. Klicka här för att se vilka alternativ som finns. Kontakta oss så berättar vi mer.

Personlig

Tack vare att GPS-modulen är placerad i armbandet går det att använda Posifon Keruve tillsammans med favoriturverket, bara armbandet behöver bytas ut. Dessutom ingår ett elegant urverk för den som inte har en klocka sedan tidigare. Finns både öppningsbara och låsbara armbandsalternativ.

Pålitlig

Genom sin utformning och funktionalitet är Keruve ett diskret GPS-larm som inbjuder till användning. Finns nu med WiFi funktionalitet (beställs separat) vilket möjliggör att man kan få lika hög precision på positioner utomhus via GPS och inomhus via WiFi. Enheten sätts igång och stängs av med ett specialverktyg, vilket även används för att öppna armbandet. Enheten är vattentät och kan även erbjudas i andra utföranden. Klicka här för att se vilka alternativ som finns

Enkel

Till Keruve kan man köpa en enkel anhörig- och personalenhet som tillval. Denna ger tillgång till de viktigaste funktionerna för de anhöriga, på enklast möjliga sätt. Med denna blir det ett perfekt larm för den mindre datorvana familjen eller på ett boende.

Dokumentation

Nedan finner du informationsblad om GPS-larmet Keruve

Broschyr

Bruksanvisning

Bruksanvisning enhet med WiFi

Utprovningsprotokoll

Specifikationer för Keruveklockan

 • Storlek och vikt: 38 x 45 x 16 mm / 36g.
 • Fyra positioneringssystem för bästa möjliga positionering i alla lägen.
 • Möjlighet att beställa med WiFi (för hög precision på positioner inomhus)
 • Kommunicerar via mobilnätet (2G som standard, går att beställa med både 2G och 3G för högre tillförlitlighet i områden med dålig mobiltäckning).
 • Anpassningsbart klockarmband samt Bältesspänne.
 • Vatten och stötsäker.
 • Utan knappar.
 • Olika klockmodeller och färger. Möjlighet att byta ur.
 • Batteritid upp till 3.5 dagar.

Specifikationer för Anhörig- och personalenheten

 • Storlek och vikt: 144 x 82.5 x 19 mm / 141 g.
 • Stor skärm och text för enkel avläsning.
 • Fyra positioneringssystem för bästa möjliga position i alla lägen.
 • Kommunicerar med Keruveklockan via mobilnätet och Wifi.
 • På anhörig- och personalenheten meddelas larm med både ljud och bild.
 • Batteritid upp till 2 dagar.

Extra laddare 300 kr

 

 

Extra specialverktyg 250 kr

 

 

 

 

Ny Anhörigenhet 3000 kr

 

 

 

keruve-26keruve-19keruve-20Posifons Keruve anhörigplatta som möjliggör funktionalitet utan tillgång till dator.

Under fliken Beställ hittar du aktuell prislista för såväl omsorgsgivare som privatperson. Vid frågor så får ni gärna höra av er till oss.

Samtliga Posifons tjänster säljs med telefonabonnemang, eftersom de måste kunna kommunicera via mobilnätet. Keruve använder abonnemang som skiljer sig från vanliga mobilabonnemang bland annat genom att de alltid använder det mobilnät som har bäst täckning, oavsett operatör.

Hos oss ingår även mer än bara trafikavgifter. Tack vare abonnemangsformen kan vi erbjuda en funktionsgaranti till Keruve. Det innebär att om tekniska problem uppstår som inte går att lösa på distans så skickar vi en ny enhet till dig i utbyte mot den icke-funktionella. Det minimerar tiden du är utan tjänsten och försäkrar en hög tillförlitlighet.

Genom att ansluta dig till Posifons tjänster får du också del av support och uppgraderingar. I takt med att vi utvecklar tjänsten blir det möjligt för dig att enkelt ta del av nya funktioner utan att köpa ett helt nytt system (vissa kostnader kan tillkomma). Behöver du hjälp med de nuvarande tjänsterna eller inställningar av enheter finns supporten tillgänglig alla vardagar.

För företag och omsorgskunder möjliggör vår abonnemangsform en kostnadsbesparing i och med att inga nya enheter behövs om de ska användas av en annan användare. Istället för att köpa nytt system finns möjligheten att kontakta Posifon för att byta inställningar och göra anpassningar till den nya användningssituationen.

Beställ en Keruve nu >>

GeoSKeeper

Posifon GeoSKeeper är ett kompetent GPS-larm med inbyggd telefonfunktion. Det medför att GeoSKeeper kan användas både som enkel mobiltelefon och som ett positionerande larm med trygghetsområde. Enheten kan svara automatiskt när anhöriga ringer och användaren kan själv ringa upp eller skicka ett förbestämt meddelande med en knapptryckning. Möjligheterna är många och GeoSKeeper är flexibel och kan enkelt anpassas till olika behov.

Flexibel

Tack vare enkel uppringning, samtalsfunktion, sms, trygghetsområden och larm finns det möjligheter att anpassa GeoSKeeper efter varje användares behov. Funktionerna nås genom ett (1) knapptryck, och finns alltid nära till hands när du behöver nå en kontaktperson.

Funktionell

Enheten kan bäras på armen som en klocka, i en rem runt halsen eller i en specialanpassad väska. Den är vattentålig för att klara alla väder (dock inte att ligga i vatten). Knapparna är stora och tydliga och den är enkel att använda i alla situationer. GeoSKeeper ger användaren frihet.

Beprövad

GeoSKeeper utvecklades i samarbete med Karolinska sjukhuset och vidareutvecklas ihop med aktiva kunder och användare. GeoSkeeper är vetenskapligt utvärderad och har flera gånger använts för att minska oron hos anhöriga, frihetsgraden för bäraren men även hitta vilsegågna personer.

Dokumentation

Nedan finner du informationsblad om GPS-larmet GeoSKeeper

Broschyr

Inställningsformulär/utprovningsprotokoll

Bruksanvisning för GPS-larmet:

GeoSKeeper 

Bruksanvisning för de olika funktionerna:

Se och hantera larm

Inställningar och administration

 

Specifikationer för GeoSKeeper

 • Storlek och vikt: 38 x 45 x 19 mm / 36 g.
 • Positionering via GPS.
 • Programmerbara knappar 3.
 • En larmknapp med upp till 4 larmmottagare.
 • Kommunicerar via mobilnätet (GSM och GPRS).
 • Batteritid upp till 90 timmar. 24 timmar vid aktiv spårning (10 minuters intervall).

Låsbar armband 400 kr

 

 

Extra laddare 200 kr

 

 

Väska 200 kr

 

 

Nytt armband 200 kr

 

 

Nytt skal 500 kr

 

 

Nytt batteri 400 kr

 

geoskeeper-26geoskeeper-14geoskeeper-7geoskeeper-15geoskeeper-11geoskeeper-21

Under fliken Beställ hittar du aktuell prislista för såväl omsorgsgivare som privatperson. Vid frågor så får ni gärna höra av er till oss.

Samtliga Posifons tjänster säljs med telefonabonnemang, eftersom de måste kunna kommunicera via mobilnätet. Vi använder speciella abonnemang som skiljer sig från vanliga mobilabonnemang bland annat har de längre telefonnummer för att minska risken för oönskade samtal. Dessutom finns det möjlighet att välja ett roaming abonnemang som alltid använder det mobilnät som har bäst täckning, oavsett operatör.

Hos oss ingår även mer än bara trafikavgifter. Tack vare abonnemangsformen kan vi erbjuda en funktionsgaranti till GeoSKeeper (ej på miniabonnemang). Det innebär att om tekniska problem uppstår som inte går att lösa på distans så skickar vi en ny enhet till dig i utbyte mot den icke-funktionella. Det minimerar tiden du är utan tjänsten och försäkrar en hög tillförlitlighet.

Genom att ansluta dig till Posifons tjänster får du också del av support och uppgraderingar. I takt med att vi utvecklar tjänsten blir det möjligt för dig att enkelt ta del av nya funktioner utan att köpa ett helt nytt system (vissa kostnader kan tillkomma). Behöver du hjälp med de nuvarande tjänsterna eller inställningar av enheter finns supporten tillgänglig alla vardagar.

För företag och omsorgskunder möjliggör vår abonnemangsform att inga nya enheter behövs om de ska användas av en annan användare. Istället för att köpa ett helt nytt system finns möjligheten att kontakta Posifon för att byta inställningar och göra anpassningar till den nya användningssituationen.

Beställ en GeoSKeeper nu >>